Det finns många kökstillverkare och importörer som marknadsför och säljer lösningar för kök. Prislappen kan variera med en nolla efter och då gäller det att man är medveten om vad man faktiskt köper.

Några tips för dig som vill förnya köket

Det finns andra vägar att gå än att kasta sig över en massa kökskataloger och därefter beställa ett helt nytt kök. I många fall kommer du undan med att istället satsa på förnyelse. Det blir avsevärt billigare också.

Köksluckor

Många äldre kök har stommar som skulle kunna hålla i många år ytterligare. Vissa kök har köksluckor av massivt trä och genom att renovera dessa kommer köket bli som nytt. Byter du dessutom beslag och samtidigt passar på att köpa nya bänkskivor och vitvaror så får du ett nytt kök med kanske högre kvalitet än vad många köksleverantörer erbjuder. Det kan även bli billigare. Ett återkommande tips är att vända sig till de som kan mest. Det finns företag som specialiserat sig på renovering av köksluckor.

Bänkskivor – Trä, rostfritt eller natursten?

När du tex önskar bänkskivor i granit och annan natursten så får du räkna med att betala nästan det dubbla om du vänder dig till en köksbutik istället för till någon av de stenhuggerier eller stenimportföretag som erbjuder samma produkt. Det är oftast de som levererar till köksleverantören eller köksbutiken. Det är värt att anstränga sig lite och jaga priser. Ta gärna hjälp av en fackman för att se till att du får rätt kvalitet och glöm inte bort att kolla upp referenser.